Подробен репортаж от първия ден на "Sofia Rocks powered by Sonisphere Festival"

23 юни 2010, 12:19 ч. 3108 / 18 116
пред./следв.
През месец декември 2009-а една новина разтърси рок общността в България - пътуващият мегафестивал "Sonisphere" публикува на сайта си дати за родината ни през юни тази година. Почти едновременно с това бе обявен официално и концерт на AC/DC за май 2010-а, но предполагаемите организатори "Balkan Entertainment Company" все още не потвърждаваха голямото двудневно събитие. Дългоочакваната прескоференция, с която бе обявен българският "Sonisphere" под името "Sofia Rocks", се случи в началото на март и обратното броене започна...
   За съжаление отпаднаха две от предвидените за участие чужди банди - HEAVEN & HELL и MASTODON, първите от които по причина, която все още натъжава твърде много хора - смъртта на легендарния вокалист Ronnie James Dio...

   Но животът продължи по своя път, гостуването на AC/DC дойде и отмина (и то как!) и се стигна до 22 юни 2010 г. Денят, в който не само започваше "Sofia Rocks powered by Sonisphere Festival", не само за първи път събиращата се на една сцена Голяма четворка на траш метъла щеше да гостува на ст. "Васил Левски", но и денят, в който изпълнението на ANTHRAX, MEGADETH, SLAYER и METALLICA щеше да бъде предавано чрез сателит и излъчено в 800 киносалона на три континента!!!

   "Обсадата" на най-голямото спортно съоръжение у нас започна от ранна утрин. Около обяд тълпата около стадиона се сгъстяваше и грандиозното събитие приближаваше с всяка изминала секунда. ANTHRAX и MEGADETH дадоха кратки пресконференции за българските медии и докато Dave Mustaine и компания отговаряха на въпросите на журналисти, около 15:15 ч. българската банда на първия ден на "Sofia Rocks" - BASTARDOLOMEY откри шоуто. Дългата и сполучлива кариера на фронтмена Нуфри (PANICAN WHYASKER) си каза думата и той представи новата си група по подобаващ начин и въпреки предварителното недоволство у част от феновете BASTARDOLOMEY изнесоха доста добър, стегнат сет, който остави с добри впечатления много от зрителите.

   Първата изненада дойде с по-ранното излизане на ANTHRAX, които забиха в 16:15 ч. - половин час преди предвиденото време. Все пак, пространството пред сцената бе добре запълнено. Ударно начало с "Caught in a Mosh", традиционно за участията им на "Sonisphere" тази година. Бандата не е за пръв път в България, но свири за пръв път тук. А явно не само ние, но и те си спомнят несъстоялия се заради проливен дъжд концерт, защото Joey Belladonna го споменава (въпреки че тогава пееше John Bush). "Радваме се, че сме тук най-накрая, страхотни сте!" Публиката е във възторг, а изглежда, че и музикантите.
   Belladonna е в страхотна форма, търчи по сцената, слиза пред нея за по-близък контакт с хората, пее като... за Световно (каквото се провежда в момента).
   Очакваното отдаване на почит към Dio – вплетени в "Indians" рифове на "Heaven and Hell" и "The Man on the Silver Mountain". Единствената банда от Голямата четворка, която прави това на всеки концерт до сега. Joey се разхожди с индианска корона от пера на главата – шоуто си е шоу.
   Слънцето и изобщо дневната светлина не влияят по най-добрия начин на атмосферата за подобен тип концерти, но това не пречи на музикантите да се проявят като железни професионалисти. А когато и публиката е на същото страхотно ниво, трогнатите лица, думите за благодарност и поклоните изглеждат съвсем истински. ANTHRAX обещават да се върнат отново, а ние се надяваме – да видим как ще е, като са хедлайнъри.
   След като чуваме класики като "Antisocial", "Madhouse" и "I Am The Law", групата се сбогува и се прибира след около 40-минутен сет. Скандиранията "Още!" не могат да я върнат, не защото момчетата не разбират български, а защото днес всичко трябва да тече по график. Апетитът на феновете вече сериозно е раздразнен и те точат зъби за следващите групи, а на Вселената явно й доставя перверзно удоволствие да се занимава с ANTHRAX и България, само че този път оставя пороя за след края на сета им.

   17:45 ч. Vic Rattlehead протяга костеливите си ръце към публиката от голямото фоново платно, изобразяващо обложката на "Rust in Peace". Тази година MEGADETH честват двадесетгодишнината от издаването на класическия диск и дори направиха турне, на което свириха албума от-до. Сега обаче обстоятелствата бяха по-различни – концертът се снимаше, за да бъде излъчван по стотици кина в цял свят, а и евентуално да бъде издаден по-късно на DVD, което обуславя по-разнообразен сетлист, но всичко е стегнато и побрано с изумителна точност в рамките на един час. Нямаше време за излишни приказки. Омразата на Dave Mustaine към бившите колеги от METALLICA изглежда е постихнала, но едва ли някога ще загасне напълно – все пак тя винаги е била основното гориво за движението на MEGADETH напред и нагоре. Именно кръстопътните знаци за това движение бяха опорните точки в тазвечершното им изпълнение.

   Началто е дадено с "Holy Wars" и соловата вакханалия на "Hangar 18". В този момент небето се разтвори и изсипа, за щастие краткотраен, порой, гарниран и с лека градушка. Това не попречи шоуто да продължи и още тук ставаха ясни няколко неща: настоящият състав на бандата е отлично сработен; наскоро завърналият се David Ellefson се чувства перфектно на старото си място, а Chris Broderick неслучайно е хвален от лидера на MEGADETH като един от най-добрите китаристи свирили някога в групата. След подобен вихрен старт от музиката вече хвърчаха пирони (и водни пръски) и се трошаха дъски. На ковчези. "Wake up Dead" ни връща в ключовата за траш-метъла 1986 г. и албума "Peace Sells... But Who's Buying?" само, за да може секунди по-късно да направи мост към най-новата история на MEGADETH с "Headcrusher" от все още актуалния миналогодишен "Endgame". Всъщност това е и единствената песен, издадена през новото хилядолетие, която феновете на стадион "Васил Левски" чуха тази вечер, но за сметка на това деветдесетарския период на групата бе застъпен стабилно. Мина се през "Skin O'my Teeth", "Trust", шизофреничната изповед "Sweating Bullets" (чийто клип се въртеше по видео стените ПРЕДИ групата да се появи на сцената), вълшебната "A Tout Le Monde" и задъжителната класика "Symphony Of Destruction", на която публиката припяваше редом с водещия риф. Mustaine никак не е променил маниера си на пеене и все по същия начин изстрелва думите през зъби, независимо дали пее съкровенни изповеди като "In my Darkest Hour" или скоростни трепачи като "Hook in Mouth", но все пак в това се крие една съществена част от чара на MEGADETH. Вокалите бяха и елементът от музиката, който търпеше някакви критики защото в общата звукова картина те бяха по-изнесени назад и на моменти се губеха. Едва след края на разбиващата "Peace Sells" (където основните линии от текста бяха подети от цялото множество) русокосият китарист се обърна към българската публика, за да благодари и, за да пусне някоя друга пестелива усмивка. Но поклоните и думите в края на сета изглеждаха искрени.

   Небето още е намръщено и по всичко изглежда, че ще има втори сет яка тресня от природата, малко преди на сцената да се качат SLAYER. Трибуните и теренът са загубили черния си цвят – дъждобраните ги правят все в приветливи цветове – жълто, синьо, зелено, розово!...
   На кого му пука обаче, след като всъщност светът е обагрен с цвета на кръвта – поне докато на сцената вилнеят SLAYER. "World Painted Blood" от последния албум на бандата, получил високи оценки от критиката и най-вече от феновете, открива касапницата. Все още не е тъмно, а и слънцето нахално се опитва да си пробие път между облаците, затова не можем да се насладим напълно на всички екстри на шоуто – прожекторите проблясват в червено, но не могат да потекат реки от кръв (образно, разбира се). Което не спира Tom Araya – в яркочервена тениска, като контраст на всички други по сцената, в черно от глава до пети – да започне кървавата сеч.
   Ала едва започнала, след края на първото парче Tom я спира за малко на пауза, изтичва да си вземе лист, от който прилежно прочитана български: "Благодаря, че сте тук". Публиката реве във възторг – такива дребни жестове на внимание към нея никога не остават без подобаваща награда. Виковете "Slayer" (които като микс от "Слеър!" и "Слеяяяр!" се чуват по какви ли не концерти) достигат своя връх.
   "Seasons in the Abyss", "War Ensemble", "Angel of Death", "Mandatory Suicide", "Silent Scream"... Има ли смисъл да се пише нещо допълнително? Tom Araya, Kerry King, Jeff Hanneman и Dave Lombardo са тук за трети път, но няма шанс публиката им някога изобщо да се насити на пиршеството, което те поднасят. Стадионът е гора от протегнати ръце, море от куфеещи глави, разкъсвано от стихийния водовъртеж на задължителното пого. Tom Araya говори между песните и се усмихва, а през останалото време се лее кръв, вилнее война, настава ад и ужас. Точно за каквото сме дошли. Получаваме го в големи дози, последната от които е "Raining Blood". Класика!

   Шоуто е един час по часовник и в 20:15, докато слънчевите лъчи най-накрая си пробиват път и невъзмутимо огряват бойното поле, всичко приключва. Феновете са очаквали повече, но повече за сега няма. "Повече"-то предстои. Малко почивка за телата и най-вече – за вратовете, докато се преброят оцелелите от месомелачката в червено и черно и се прегрупират редиците в очакване на METALLICA.

   Стрелките на часовника вече сочеха 21:15, когато екраните на националния стадион премигнаха и там тръгна откъсът от непреходния филм на Сержо Леоне "Добрият, Лошият и Злият". Всички, които поне малко са наясно с концертния сет на METALLICA знаят какво означава това и докато наблюдаваха как героят на Eli Wallach тича между гробовете (каква прекрасна асоциация с обложката на "Master Of Puppets") хиляди гласове подеха основната мелодия откривалата стотици концерти на най-голямата метъл група "The Ecstasy of Gold". A METALLICA са такива не само защото са продали милиони бройки от албумите си, а и защото винаги са вършили работата си на сцената изключително професионално и на адски високо ниво. И го правят по този начин вече 29 години. А тази вечер класа изискваха от тях не само 40 000 души на националния стадион, но и още милиони, които същата нощ щяха да се запътят към киносалоните, за да гледат историческото събиране на "Голямата четворка" на траш метъла. Още една причина за METALLICA да докажат, че са "най-".
   И те го направиха по безупречен начин – безкомпромисно и със замах, нанасяйки кроше след кроше. Удар. Lars Ulrich се показва пръв зад барабаните си и "Creeping Death" помита навред. Край хората се спускат и издигат камери, в публиката се заформят мелета,тела се носят по хилядите ръце – всичко си е както полага да бъде на такова събитие. Няма го и малкия проблем с екраните, който за няколко минути помрачи удоволствието на присъствалите преди две години на същото място. Огромният екран зад музикантите привлича поглед дори когато човек е близо до сцената защото ни дава неоценимата възможност да погледнем лицата им отблизо и да видим пламъка в очите им. Нека после някой обвинява групата, че се преструва – може и да е така, но когато са толкова добри актьори подобни неща се прощават с лека ръка.
   Нов удар. "For Whom the Bell Tolls" "стъпва" тежко по подгизналата настилка на "Васил Левски". Поне дъжд вече няма. Robert Trujillo демонстрира, че вече е идеално сработен елемент в групата напук на много критици считащи го за неподходящ за METALLICA.
   Удар. "Fuel" подпалва сцената, а групата показва отново, че на живо е дваж пъти по-хващаща от колкото в студиото. Причините са комплексни, но една от тях изпъква – James Hetfield е властелин на подиума. Всяко негово движение е като дирижиране, всеки негов знак е търсен от хиляди очи и следван – кога за скандиране, кога за пеене, но постоянно и неотменно.
   Удар и пак удар. "Harvester of Sorrow" (песен, с която се разминахме през 2008 г.) и "Fade to Black" се сливат като в боксова серия. James Hetfield свири на акустична китара във втората, а Kirk Hammett сменя китари, които са явен tribute към творчеството на Борис Карлоф с "Gibson", за да изкара онова божествена соло, на което всички потъват в тъмнината. "Do you feel it?" – питаше от сцената фронтменът, но май и отговор не беше нужен – всички сърца биеха в един ритъм.
   Удар и още един. Този път порцията е от последния албум на групата "Death Magnetic". На "That Was Just Your Life" и "Cyanide" ентусиазмът на публиката поспада – все пак (макар и интензитетът им да е сравним с предхождащите 80-тарски класики) те не са чак толкова познати на зрителите. Но пък това беше и бързо преброяване на редиците на сериозните фенове. Редно е и да се отбележи, че парчетата от "Death Magnetic" стояха напълно адекватно в доминираният от класики сетлист.
   Следвщият удар беше посветен на "Голямата четворка" – "Sad But True". Не е много ясно дали трябваше публиката да търси някаква скрита символика зад подбора на точно тази песен, но в съответния момент никой нямаше време да размишлява над този въпрос, твърде зает с това, да следва текста на класиката от "Черния албум". В края й Robert Trujillo артистично разстрои бас-китарата си и групата се скри за секунди само, за да нанесе...
   ...Нов удар, който отпраща директно в санаториума. А там времето спира за около пет минути и в края ни изритва с една перфектно изнесена финална канонада. Звукът е перфектен, а това е и единствената група за вечерта, при която няма проблеми с озвучаването на вокалите. За следващата порция "Death Magnetic" ("All Nightmare Long") операторите прибягват до друг прийом, който значително раздвижва публиката – през цялата песен на видео стените се показват кадри на феновете. Видяха се, както български, така и сръбски, македонски, гръцки и дори един датски флаг; видяха се и знамената на българския фенклуб "Harvester of Sofia" и многобройни колоритни персонажи от аудиторията. Секунди мрак... Гърмежи, фоерверки, огньове... и "One" – песен побрала сякаш целия ужас от войната и последиците от нея. Завладяваща и изпълнена като по часовник.

   Удар. Едноименната песен от иконичния "Master of Puppets" събира нещо друго – онова, което обичаме в любимата музика – скорост, неравноделност, красота и химничност – една от песните описващи метъла по най-добрия начин и поредния връх в сякаш безкрайната планинска верига в тази вечер. След друг шеметен рифов трепач ("Blackend") идва кратко соло на Kirk Hammett, което предхожда задължителната "Nothing Else Matters". Целият стадион грее в светлини и всички пеят в един глас с Hetfield. В самият край на песента камерите се фокусираха върху ръцете на китаристът и воклист, за да ни покажат специалните перца, които квартетът има за това турне – с логата на всички банди от "Четворката".
   И идва първият последен удар – "Enter Sandman" е нокдауна, след който групата се скрива.

   Безспирните скандирания на стадиона бяха съпроводени с трескава подготовка на сцената. Вече всеки беше разбрал, че ще станем свидетели на нещо специално. И то наистина се случи. METALLICA поканиха на сцената всички банди от голямата четворка, за да изпълнят заедно с тях DIAMOND HEAD-ската "Am I Evil?". Появиха се и MEGADETH и ANTHRAX, но SLAYER така и не излязоха по неизвестни причини (групата беше представена единствено от Dave Lombardo). Историческият момент на това събиране беше подпечатан с прегръдки (от които сякаш най-съществени бяха тези между Mustaine и музикантите от METALLICA) и много силен джемсешън, по време на който на сцената се разрази същински купон.

   От тук до края оставаха само два удара, за да бъде доубита българската публика. По стечение на обстоятелствата и двата бяха от "Kill'em All" – "Hit the Lights" и “Seek & Destroy". Естествено Hetfield не пропуска да се позаиграе с очакванията на феновете, но и тази атака е неизбежна. Физиономиите на Ulrich отново следват всяка чупка на песните, рифовете на Hetfield отново са невероятно прецизни, Hammett е във вихъра си, Trujillo е стожер на ритъм секцията – METALLICA в пълният им блясък за последен път тази вечер. За един последен прав в лицето на българската публика. Нокаут. Финал. Благодарности и от двете страни на сцената. Тонове перца, палки и други сувенири, които да оставят материален спомен на ултрасите заели места близо до сцената. А за всички останали остава да чакат обещаното DVD и евентуалните (също обещани) нови срещи с великата група.

   Ето сетлиста на METALLICA, а на останалите банди виждате на снимките по-долу.
   Фотогалерии с близо 200 снимки на MEGADETH, SLAYER и METALLICA може да разгледате тук:
METALLICA
SLAYER
MEGADETH
ANTHRAX

Сетлист на METALLICA:
01. The Ecstasy of Gold (Intro)
02. Creeping Death
03. For Whom The Bell Tolls
04. Fuel
05. Harvester Of Sorrow
06. Fade To Black
07. That Was Just Your Life
08. Cyanide
09. Sad But True
10. Welcome Home (Sanitarium)
11. All Nightmare Long
12. One
13. Master Of Puppets
14. Blackened
15. Kirk Hammett guitar solo
16. Nothing Else Matters
17. Enter Sandman
--------------------------
18. Am I Evil? (with Megadeth and Anthrax)
19. Hit The Lights
20. Seek & Destroy







Коментари   (116)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 5.07.2010 15:22:20 отговори + 0 0
searching seek and destroy Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 27.06.2010 22:14:25 отговори + 0 0
Моето виждане по въпроса. Ако се интересувате http://temelkoff.blogspot.com/2010/06/sofia-music-week-big-4.html Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SSS 26.06.2010 12:06:53 отговори + 0 0
Велик концерт...ако можеше и да не гледам мутрите на разни палячовци и "фенове", които бяха чували точно 3 песни от целия концерт щеше да е добре. А като гледам повечето от тях са дошли да се изходят в това саитче... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

do Кастанети 26.06.2010 09:33:29 отговори + 0 0
Виж какъв си глупак. Как всички да завършат заедно. Ти май не си гледал други концерти от такъв калибър. Металика са хедлайнери и те трябва сами да завършат концерта инъче ще се получи, все едно всички прекратяват кариерите си. Всеки си прави негов сет, а Металика ги поканиха всички. Ти представяш ли си, да се сбогуват и Антракс и Мегадет и Слейър по 5 пъти на вечер. Посредствено мислене е твоето специалисте. Гледай кой как свири и се кефи, а не такива дребни детайли. Повече недей да ходиш на концерти и си стой у вас и цвили на старата си майка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Man in the Box 25.06.2010 23:03:54 отговори + 0 1
Поздравления за избора на снимка за новината! Те това трябваше да са хедлайнерите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кастанети 25.06.2010 22:43:44 отговори + 0 0
А между другото след тоя концерт металика ми паднаха много в очите.Според мен трябваше да завършат с общото изпълнение а не да си продължат след това.Това беше пълно неуважение към останалите групи,А и последното парче може би трябваше да е нещо на ДИО.Едно общо изпълнение на четирете траш гиганта например на Heaven & hell щеше да е перфектен завършек на концерта.Иначе евала на Антракс,че отдадоха почит на Рони. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кастанети 25.06.2010 22:43:35 отговори + 0 0
А между другото след тоя концерт металика ми паднаха много в очите.Според мен трябваше да завършат с общото изпълнение а не да си продължат след това.Това беше пълно неуважение към останалите групи.А и последното парче може би трябваше да е нещо на ДИО.Едно общо изпълнение на четирете траш гиганта например на Heaven & hell щеше да е перфектен завършек на концерта.Иначе евала на Антракс,че отдадоха почит на Рони. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кастанети 25.06.2010 22:43:34 отговори + 0 0
А между другото след тоя концерт металика ми паднаха много в очите.Според мен трябваше да завършат с общото изпълнение а не да си продължат след това.Това беше пълно неуважение към останалите групи.А и последното парче може би трябваше да е нещо на ДИО.Едно общо изпълнение на четирете траш гиганта например на Heaven & hell щеше да е перфектен завършек на концерта.Иначе евала на Антракс,че отдадоха почит на Рони. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кастанети 25.06.2010 22:43:25 отговори + 0 0
А между другото след тоя концерт металика ми паднаха много в очите.Според мен трябваше да завършат с общото изпълнение а не да си продължат след това.Това беше пълно неуважение към останалите групи.А и последното парче може би трябваше да е нещо на ДИО.Едно общо изпълнение на четирете траш гиганта например на Heaven & hell щеше да е перфектен завършек на концерта.Иначе евала на Антракс,че отдадоха почит на Рони. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кастанети 25.06.2010 22:43:08 отговори + 0 0
А между другото след тоя концерт металика ми паднаха много в очите.Според мен трябваше да завършат с общото изпълнение а не да си продължат след това.Това беше пълно неуважение към останалите групи,А и последното пърчр може би трябваше да е нещо на ДИО.Едно общо изпълнение на четирете траш гиганта например на Heaven & hell щеше да е перфектен завършек на концерта.Иначе евала на Антракс,че отдадоха почит на Рони. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кастанети 25.06.2010 22:34:16 отговори + 0 0
Догодина,ако го има пак дано единия ден мегадет са хедлайнери че да могат да изсвирят поне двойно от тоя път. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evergrey 25.06.2010 21:08:45 отговори + 0 0
Красив концерт ,с малко прецакан звук ,но беше готино..
Слейър малко ме затормозиха ,на живо не ме кефят особено... Все пак ,беше запомнящо се
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Master 25.06.2010 16:44:55 отговори + 0 0
То вече мина, къде да не ходя?
Просто съм бил на по-добри концерти на Megadeth и Slayer и сега ги видях, че си свирят като за последно, просто ги порязаха откъм време и звук. А Anthrax някои хора дори не успяха да ги видят, което е жалко. Ама феновете на металика щом са доволни кой съм аз да се оплаквам, че и да критикувам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DO MASTER 25.06.2010 16:33:25 отговори + 0 0
ОТИВАЙ БРАТ И СИ ЛЯГАЙ. ХАЙДЕ - ПАК ЦИВРИШ. КАТО СИ НЕДОВОЛЕН НЕДЕЙ ДА ХОДИШ И СИ СТОЙ У ВАС. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Master 25.06.2010 16:22:30 отговори + 0 0
Както подсказва никът ми бях фен на металика, докато навлязоха в кънтри блус периода си. Може да са известни, ама беше много неуважително да поставят всички други преди тях в положение на подгряващи банди, с такива кратки сетове и с доста кофти саунд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


do 88 25.06.2010 09:42:00 отговори + 0 0
Metallica били чалгари - !? Това само комплексарите го мислят. Има си фенове на твърдата музика, които са комплексари - нали знаете...всяко стадо си има мърша. Също и нашето.

Много ясно, че винаги на Металика ще има най-много публика, защото се развиват и не тъпчат на едно място. Респект към всички метъл групи изобщо в света. И мегадет са толкова големи като Металика. Всеки е допринесъл с нещо. Не трябва да се делят групите, като футболни отбори. Много е посредствено и детинско това.

Относно фанелките - кой с каква е бил. Аз съм заклет фен на Металика, но си купих фанелка на Мегадет - специално за концерта. Същото направиха и другите мои приятели. Ние уважаваме всички групи и се кефихме на всичко до дупка. А ти 88, когато Металика почнаха да свирят защо не си тръгна. А с твоето присъствие допринесе за мършата в стадото. Добре, че бяхте само 200-300 такива души от 45 000 на стадиона. И всички недоволни още на другата сутрин почнаха да цвърчят тук. То нали знаете, който е доволен, още живее със спомена и не си губи времето да Ви чете тъпите коментари и да ви се връзва. Аз се зачетох, за да видя и да се уверя колко сте жалки - мрънкачите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 25.06.2010 09:26:22 отговори + 0 0
- - 2010-06-25 09:07:48
Никъде не споменавате слабите барабани на металика :/ Прехваленият Ларс отново показа, че годините и барабаните му се отразяват зле.
----------
ти отиваш на коцерт да се кефиш, или да гледаш как някой изпуснал една нота в солото или нещо такова? Металика като цяло звучаха размазващо...Джеймс преди време го каза в едно интервю - нито един от нас, освен Роб, не е велик музикант, но когато сме заедно се получава някаква магия...мисля, че е повече от достатъчно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

- 25.06.2010 09:07:48 отговори + 0 0
Никъде не споменавате слабите барабани на металика :/ Прехваленият Ларс отново показа, че годините и барабаните му се отразяват зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 25.06.2010 01:03:26 отговори + 0 0
Мдаа-така си е-особено пък траш без пого-няма какза съжаление и аз не хванах цялата Caught In A Mosh,но поне след това бях плътно там.Е,пак за съжаление,догодина няма как да се повтори SoniSlayer феста (не омаловажавам другите групи-напротив-размазах се на всички до една,просто игра на думи,но поне да се съберат отново такива all-star отбори,само жица да има и нешо приятно да кънти надалеч из Софияm/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 23:35:40 отговори + 0 0
след тоя вял отзив не знам дали ще им се идва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


hyper 24.06.2010 21:13:55 отговори + 0 0
НАЛИ!!! Леле, още се изяждам от яд, че изпуснах Caught in a mosh. Дано решат да дойдат тук за отделен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 21:03:30 отговори + 0 0
Е те това е сетлист! грозен, импулсивен , надраскан на момента, без превземки и тъпотии. Антракс завинаги Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StarChild 24.06.2010 21:01:01 отговори + 0 0
88 - 2010-06-24 13:41:12
"Металика фен...естествено че стадиона беше най-пълен за твоята любима групичка защото точно тогава навлязоха ордите чалгари....между другото аз бях фронт стейдж и интересно защото феновете с фланелки на слейър антракс и мегадет бяха десетки пъти повече от колкото тези на миталика?Не знам дали има някой истински метъл който да харесва Металика и да пропусне да види антракс,слейър или мегадет...точно затова накрая имаше най-много хора дошли да чуят НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МТВ МЕТЪЛИ С БЕЛИ ПОТНИЦИ "

Пич ти си или прост или незнам какво! ААаа не правиш се на "true" фен вярно тези които не сме тру кучета ни яли! Kакво от това, че са комерсиални и ги дават по mtv! Това лошо ли е! Означава, че са харесвани и правят музика за голям кръг хора! ООо това явно е проблема защото се развиват и не тъпчат в осемдесетте което всъщност всички искат! Просто бг фенът е доста ограничен в това отношение. Който малко или много разбира от музика ще го признае и именно затова ще продължават да са най ГОЛЕМИТЕ в съвременната рок сцен! Колкото и да се противите е така и преди две вечери го доказаха!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodomizer 24.06.2010 21:00:08 отговори + 0 0
че погото е най-приятното, защо ВЪПРЕКИ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ic0 24.06.2010 20:41:00 отговори + 0 0
Бях там !!!!!! Въпреки мелето , въпреки погото , въпреки градушката беше мн0г0 яко !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Blackened 24.06.2010 19:34:29 отговори + 0 0
За звука съм съгласен с Норум. Звукът в киносалоните, които са предавали концерта, е бил много по-добър. Днес гледах един клип и беше екстра. На стадиона беше малко по-нестабилен.

Сетлиста на Металика ми хареса, техния звук беше и малко по-добре. За енергията, с която дъниха - 10/10. Толкова не са се счупвали от доста години насам и този исторически запис е също огромна благодарност за нашата публика!

Вижте примерно как свирят Металика във френското двд от 2009-та (http://www.youtube.com/watch?v=9Us1X63fMpw), и сравнете с това, което видяхте в София - при нас тотално се счупиха от куфеене. Това, което гледах, е един от най-енергичните концерти на Металика в последните 10 години. ДВД-то, ако прилича на показаното от киносалоните, ще е мега супер яко като смесване на камерите и звук.

Наистина жалко, че звука на стадиона беше малко посредствен за концерт от такъв ранг, но крайна оценка 9/10 от мен:

1. заради жеста на 4-ката да ни включат в турнето си - половината планета не знае къде сме на картата и това е факт

2. заради жеста да се сцепят от свирене, въпреки че сигурно от нашия концерт са прибрали най-малко приходи

3. заради кефа че ще имаме концерта със супер качество,а не заснет с любителски камери, снимащи само от ъгъла на публиката

4. заради удоволствието, с което групите излязоха на сцената - вижте как се държат в САЩ и Западна Европа, погледнете в youtube колко малко си дават зор там.

5. също и че милиони хора по света вече говорят за концерта на голямата 4-ка в София,БЪЛГАРИЯ и нещо хубаво е повод да се говори за страната ни

6. За това, че предпочетоха БЪЛГАРИЯ пред друга страна, и сега името на страната ни е в биографиите на 4-те банди - едни от любимите ни банди!

“Изобщо не сме се чудили къде да го направим, тъй като лично аз не се сетих за по-добро място от София”, каза барабанистът на “Металика” Ларс Улрих с нескрито признание към родните фенове.

"Наистина сте най-добрата публика пред кято излязохме отново", завърши Хетфийлд. "Ще се видим скоро", обеща Трухильо.

"Дори главата не може да ми побере друго място където можеше да се заснеме историческия концерт на голямата четворка. Вие сте луди. Невероятни. Затова оттук ще издадем DVD", ревеше Ларс вместо довиждане.


Там горе можеше да не бъде "аз не се сетих за по-добро място от София" , а да пише Истанбул, Цюрих, Атина, Букурещ, Прага и т.н., но там пише София, София пичове, София !


ТОВА Е ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА, КОЯТО БЕШЕ ПРЕДПОЧЕТЕНА ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИ ДА БЪДЕ ЗАПИСАНА В ИСТОРИЯТА!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 24.06.2010 17:23:55 отговори + 0 0
Тотално осакатен звук. Първите 3 групи просто не се чуваха, най-неприятно ми стана за Megadeth - такава група, а такъв спънат звук...и това беше нарочно, за да изпъкне Metallica, защото така и стана, въпреки, че и те започнаха с кофти звук. Ако това е звукът на големите 4 на траша..пълно разочарование. Трябва да мачка звука, а не да чувам какво си говорят тези зад мен. За свирене няма какво да кажа - всичко беше чудесно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredded_Human 24.06.2010 16:53:46 отговори + 0 0
Thrashy New Year предварително!Размазах се отвсякъде!Всички групи бяха супер-въпреки отреденото им сравнително кратко време разкъртиха!Паметна вечер-историята бе написана,дано и двд-то се получи добре
(а за замунда-аз бих го дръпнал и от там,ама ако го качат и пообработено, понеже 25гб ми е половината хард,няма да е зле).Иначе-заедно с това на Hypocrisy,двд-то с The Big 4 ще си го взема-заслужават уважение хората с оказаното ни внимание да снимат точно тукThrash Till Death и други такива благи вечеринки (дано някой ден ги видим пак-по възможност по-скоро,макар и вече поотделно)m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

димо имортъла 24.06.2010 16:32:49 отговори + 0 0
този па радислав за парви пат го чувам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arg 24.06.2010 15:41:12 отговори + 0 0
Мош, не пого.И съм супер горд че пролях кръв на Slayer, беше малко от носа, но от сърце ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Thrash 24.06.2010 14:55:36 отговори + 0 0
Концерта беше страхотен, най-накрая ми се сбъдна мечтата да гледам Megadeth и Slayer обаче организацията беше много лоша Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

das 24.06.2010 14:41:50 отговори + 0 0
Концерта го има в замунда, може да се изтегли Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 24.06.2010 14:31:55 отговори + 0 0
Имортъла се опитва да имитира Радислав-Дебиан. Пич, не ти се получава. Откажи се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

димо имортъла 24.06.2010 14:11:18 отговори + 0 0
88! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

keks4eto_22 24.06.2010 13:44:50 отговори + 0 0
Малиии Супер Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


88 24.06.2010 13:41:12 отговори + 0 0
Металика фен...естествено че стадиона беше най-пълен за твоята любима групичка защото точно тогава навлязоха ордите чалгари....между другото аз бях фронт стейдж и интересно защото феновете с фланелки на слейър антракс и мегадет бяха десетки пъти повече от колкото тези на миталика?Не знам дали има някой истински метъл който да харесва Металика и да пропусне да види антракс,слейър или мегадет...точно затова накрая имаше най-много хора дошли да чуят НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МТВ МЕТЪЛИ С БЕЛИ ПОТНИЦИ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Маркони 24.06.2010 13:09:47 отговори + 0 0
Най-великият концерт на живота ми. Нямам какво друго да кажа и няма и нужда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 24.06.2010 12:51:32 отговори + 0 0
За такива банди Антракс, Мегадет, Слейър, Металика се говори само ДОБРО защото пред тях всичко останало е като китайско менте подобие на оригинала.Не съществува група която да задоволи ебаните ви капризи!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

димо имортъла 24.06.2010 12:35:21 отговори + 0 0
демоните металика ни отсиакоха главите и ни изпиха крафта! краволоците жеимс, ларз, карк и роберт показаха на всички други групета и групички какво е туи професионализам! чодовишта! големи са бате! само малко ме издразни тоя цирк на края каде се преграштаха с подгриаваштите групи! долу дпс! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

METALLICA FAN 24.06.2010 12:25:06 отговори + 0 0
ОТЛИЧЕН КОНЦЕРТ. ВИЕ КАКВО НЕДОВОЛСТВАТЕ - ПО-РАНО СЕ МОЛЕХТЕ ДА ДОЙДЕ ГРУПА ОТ КАЛИБЪРА НА МЕТАЛИКА, ТА И БЕЗ ВИДЕОСТЕНИ И ЕДИ КВО СИ...А СЕГА НАМИРАТЕ КУСУРИ.

НЯМАМ ЗАБЕЛЕЖКИ КЪМ КАЧЕСТВОТО НА КОНЦЕРТА. МЕГАДЕТ, МЕТАЛИКА, СЛЕЙЪР И АНТРАКС - ВСИЧКИ СВИРИХА УЖАСНО ЯКО. ПУБЛИКАТА БЕШЕ НА НИВО - МЕКСИКАНСКАТА ВЪЛНА ! ИМАШЕ ХЕЙТЪРИ, КОИТО ПИСАХА ТУКА ГЛУПОСТИ, ЧЕ ЩЕЛИ ДА СИ ТРЪГНАТ НА МЕТАЛИКА, А СЕ ОКАЗА, ЧЕ СТАДИОНЪТ ТОГАВА БЕШЕ НАЙ-ПЪЛЕН. ВСИЧКИ ГРУПИ СА СТРАХОТНИ. ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ, ЧЕ ИЗБЩО СМЕ ПРИСЪСТВАЛИ НА ТАКЪВ КОНЦЕРТ. ДА ВИ КАЖА ТОВА НЕ Е ДАДЕНОСТ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Draconist 24.06.2010 11:59:01 отговори + 0 0
За какъв художествен превод става дума?! Какво му е художественото на Лошият и Злият. В заглавието са изредени типажи на герои от филма. И какво значи "заглавието на филма е известно и се води така в БГ..."
нали точно това казвам, че е крайно време това да се промени. Metallica са известни и се назовават в много краища на БГ като "МИталика" и к'во, така ли да ги наричаме, или Entombed трябва да наричаме "Ентомбед" (както са известни)? Мисля, че не е редно спрямо автори, музиканти и прочее. Не си ли съгласен!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 24.06.2010 11:57:19 отговори + 0 0
Че всеки има право на собствени предпочитания е ясно. Но не мога да си обясня възможнои ли е да си бил на този концерт и да НЕ СИ ВИДЯЛ разликата в класите. При такова пряко сравнение между групите беше очевидно,че МЕТАЛИКА много много много по-големи от другите. Не може да има сравнение просто. ТОВА БИ ТРЯБВАЛО ДА Е БЕЗСПОРНО!
А иначе личното ми мнение за Anthrax и Megadeth, че ако тези групи са част от голямата четворка, то спокойно можем кажем, че на коцерта са били голямата петорка, щото българската групичка хи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 24.06.2010 11:53:16 отговори + 0 0
redordead, именно затова не си и струва да водиш спор с някви тъпанари, ма толкова тъпи, че чак да ги боли. Не си струва даже да споделиш, че си се изкефил, то после ти призлява от простотия и ти умира коня. Не си струва да има и коментари под новините, ама нали сайта заради това главно се посещава... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 24.06.2010 11:32:37 отговори + 0 0
има една приказка - кога стана негър, кога ти почерня гъза?
това е относно оплакващите се - ама тоя трябвало да свири толкова, оня еди си колко, и еди си кои песни - нализ наете в кои заведения поръчваш колко да се свири и коя песен да ти изпълнят докато меташ гюбеци?

Това е рок концерт - Антракс< мегадет, Слейър и металика са си подписали договорите кой, колко и кога ще свири

...всичко друго е мрънкане - допреди години не сте и мечтали да видите подобно изпълнение...ама тук явно, освен че сме специалисти по футбол и политика, станахме и специалисти по звук, концерти, сетлистове, тур мениджмънт...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 24.06.2010 11:19:14 отговори + 0 0
Концертът беше РАЗМАЗВАЩЩЩЩЩЩЩ! От подгряващата българска група, която добре свиреше до втората песен след това все едно свириха едно и също.От тогава не съм мръднал почти през целия концерт от мястото си. Само куфеене и размазване. ANTHRAX ни отвяха! MEGADEATH ни върнаха от мъртвите! SLAYERRRRR касапница - леле как ме боли врата! METALLICA - чудовища! Концерта беше перфектен.Това е. Тези които се оплакват не знам на кои концерт бяха. А само да добавя накрая заради около двадесетина тъпи дебелаци които бяха най отпред - нищо лично за малко да стане ИНДИГО 2 хе хе хе! За едни перца като скочиха да се "скачат" и трепят половината хора където бяхме най отпред от ляво изпопадахме като круши по земята! Ама нали сме на концерт - това е нормално, и на които не му е харесало просто да не е ходил Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


christslayer 24.06.2010 11:10:14 отговори + 0 0
И това ако ми е четворката на траша... Slayer & Megadeth OK, ама онея двете групички де за нищо не стават.. Къв траш бе, кви пет лева... Траша е Sodom, Kreator & Destriction!!!

Момко ти от кога слушаш траш? От вчера? А може би от днес? това са 4те траш титани а sodom и останалите немски зверове са мн след това... ще им се кефим в каварна и на тях тази година!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodom 24.06.2010 10:55:06 отговори + 0 0
За мен неуважително беше отсъствието на 3/4 от Слеър от сцената по време на общата песен. Освен това липсата на Dead Skin Mask беше неприятна за мен. Антракс ме разбиха най-много, невероятно изпълнение и сет. Просто се размазах на тях. Повечето хора май въобще не ги бяха слушали. Звукът на Мегадет и на Слеър беше доста недобър. Сетът на хората на Рижия ми хареса доста, само Торнадото да беше включено и ставаше екстра. Металика ми се видяха по-жизнени от преди две години. Много добър концерт, като изключим сериозното подраняване на Антракс, което накара доста хора (и аз включително) да пропуснат първите им две песни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 10:26:58 отговори + 0 0
да си чувал за художествен превод?
заглавието на филма е известно и се води така в БГ откато го има тоя филм
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Draconist 24.06.2010 10:18:05 отговори + 0 0
Много добър репортаж - БРАВО, но моля ви напишете го поне веднъж с верен превод този филм, а именно "Добрият, Лошият и ГРОЗНИЯТ" (не злият). Заглавието му на английски е "The Good, the Bad and the UGLY".....
Всичко останало е супер...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 10:04:37 отговори + 0 0
Абе тия металика са големи нещаснци.Вместо да свирят сичките си боклуци тряваше сетлиста им да е час.Защото може ли SLAYEEEEEER без Dead skin mask Аnthrax без NFL,а MEGADEHTH без поне още час и половина :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


metalu 24.06.2010 09:40:50 отговори + 0 0
туи последното моето беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 09:40:11 отговори + 0 0
Anonimen - maи слушаш траш от няколко години.Sodom, Kreator & Destriction са велики но са само едно от лицата на траша! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dick Delicious 24.06.2010 04:07:28 отговори + 0 0
Не знам кой какво е слушал, но Слейър не свириха "Dead Skin Mask", който твърди обратното сигурно е фен от вчера. Концерта беше супер як, изкефих се на всички банди. "фустата", която целуваше Том Арая беше жена му!!! Единствено ме издразни, че сета на Металика трябваше да свърши с излизането на всички банди на сцената, а не после да си продължават. Доста неуважително спрямо другите според мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 24.06.2010 03:11:47 отговори + 0 0
Ако мога да си позволя няколко забележки към автора на статията.
1. "Buying" а не "buing"
2. "засега" а не "за сега"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 03:05:31 отговори + 0 0
И това ако ми е четворката на траша... Slayer & Megadeth OK, ама онея двете групички де за нищо не стават.. Къв траш бе, кви пет лева... Траша е Sodom, Kreator & Destriction!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хмел 24.06.2010 01:29:24 отговори + 0 0
Великолепни бяха всички!!!! Жалко за Anthrax, които бяха невероятни, но публиката беше много умряла. то и на Megadeth бе6е доста статично, ама пак по ставаше. Но като цяло - страшно, сетовете бяха абсолютно перфектни, много яко!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 24.06.2010 00:30:38 отговори + 0 0
Да, питах дали това са говорили, щото никой нищо не сподели в ревютата.

Впрочем, Сатире, закво сте се опитали да "опазите" галериите със снимки от даунлоуд???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.06.2010 00:25:23 отговори + 0 0
WeltherrschafT, ако имаш предвид дали това казаха - да, така беше. Ако питаш за искреността, не мога да ти кажа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metalu 24.06.2010 00:20:44 отговори + 0 0
женаму беше,а да и Ханеман беше на накрая Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 24.06.2010 00:20:16 отговори + 0 0
Концертът на “Металика” в София на 22 юни вечерта ще бъде заснет на DVD и най-вероятно разпространен в търговските мрежи по цял свят. “Ще го пуснат, ако стане хубав, но вече са свирили пред българска публика и са убедени, че това ще се случи”, каза Петър Петров, шеф на организатора на концертите “Болкан ентъртейнмънт”

“Изобщо не сме се чудили къде да го направим, тъй като лично аз не се сетих за по-добро място от София”, каза барабанистът на “Металика” Ларс Улрих с нескрито признание към родните фенове.

“Здравей, София! Тук е семейството на Metallica”, изрева Хетфийлд по микрофона, за да го чуят и феновете, гледащи концерта в още 32 държави.


Българите от Bastardolomey завихриха шумна "буря", както Мъстейн определи музиката им, докато слушаше от сградата на стадиона, в ранния следобед.

"Няма да говоря, няма да отправя послания към феновете. Ще им казвам само текстовете на песните си заради които ни харесват", каза по-рано през деня фронтменът на Megadeth.

"Заради вас и за да отпразнуваме паметното събитие, всички ние ще направим една знаково парче - "Am I evil?" на Diamond Head", провикна се фронтменът на Metallica

"Сега ще забием последно парче, което всички знаете на изуст и ще пеете до отмаляване, така че като се приберете вкъщи и ви попитат как е минал концерт, вие да отговорите с пресипнал глас "Невероятно!"", обърна се Джеймс Хетвийл към публиката.

“Знаем, че чакате тази песен, а нейното име е от три думи - Seek And Destroy”, изригна за последно Хетфийлд. След края, вместо да избягат към съблекалните, Джеймс, Кърк, Ларс и Роб останаха още няколко минути. Метъл иконите хвърлиха стотина перца към феновете и това предизвика истински мелета Ларс пък се раздели с десетина от черните си палки преди напълно искрено да изстреля по микрофона: “Това е невероятно, вие наистина сте луди и аз ви обичам!”

"Наистина сте най-добрата публика пред кято излязохме отново", завърши Хетфийлд. "Ще се видим скоро", обеща Трухильо.

"Дори главата не може да ми побере друго място където можеше да се заснеме историческия концерт на голямата четворка. Вие сте луди. Невероятни. Затова оттук ще издадем DVD", ревеше Ларс вместо довиждане

***************************************************

Абе тия неща верни ли са? Имам предвид пряката реч.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


rambo 24.06.2010 00:03:24 отговори + 0 0
haho, да не беше жена му? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 23:40:43 отговори + 0 0
изпълнението* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 23:39:25 отговори + 0 0
haho: "А Том Арая се смля да целува една фуста с бяло боди след всяка песен, която стоеше зад левите монитори"
WTF?! O:
se7en, тоя сетлист не беше верен, докато не го поправих
аз пък си мисля, че видях русата косица на ханеман накрая на изпълнение, за снимката тоест.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

se7en 23.06.2010 22:59:21 отговори + 0 0
http://www.setlist.fm/setlist/slayer/2010/sonisphere-festival-sofia-bulgaria-5bd413ec.html Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 23.06.2010 21:52:29 отговори + 0 0
SLAYERRR !!! Най-добрите и най-земните! Том Арая беше разкошен !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Муньо 23.06.2010 21:52:09 отговори + 0 0
Съгласен съм с Thrash. Аз не бях на 1вия ред, но бях точно пред камерата в средата на fron of stage. Звукът си беше чудесен през цялото време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thrash 23.06.2010 21:31:33 отговори + 0 0
Аз пък бях на 1вия ред и саунда на всички групи си беше перфектен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metalu 23.06.2010 21:30:20 отговори + 0 0
Сменили са ги двете песни.Сезоните с Маската. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rambo 23.06.2010 21:18:27 отговори + 0 0
1. Убийте ме, но не чух Dead Skin Mask. Може и да ми се струва 0.о
2. Трябваше да се отрази и мексиканската вълна :Д
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metalu 23.06.2010 21:10:59 отговори + 0 0
Иначе за саунда е нормално да се степенува.Така е на всички големи фестивали. Все пак Металика са хедърите и съм сигурен че голямата част от техниката беше тяхна.На мен лично Слеър ме разбиха.Особенно като си най-отпреде в като си в касапницата.Просто чувстваш разликата в поведението на феновете при групите.Това не може да се почувства ако си по трибуните.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metalu 23.06.2010 21:05:11 отговори + 0 0
Eдната са я сменили с другата.Маската нея свириха.
Деив Ломбардо беше на общото изпълнение.После за снимката излезе и Том Арая.Tака че спокойно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON HORSE 23.06.2010 20:41:01 отговори + 0 0
Сетлиста на Слеър не е точен. За Dead skin mask не съм сигурен, но пък съм убеден че изпълниха Seasons in the abyss. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 23.06.2010 20:20:59 отговори + 0 0
На Слеър звука беше ужасен.....съжалявам,но не ми харесаха.....дори и на Металика не беше на ниво....преди две години звука беше по-добър! Мегадет ми направиха страхотно впечатление за човек, който не им е фен а Антракс са страшни пичове и веселяци!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Муньо 23.06.2010 20:06:11 отговори + 0 0
Айде, транспортният стрийм от сателитното излъчване с времетраене 3:52 часа изтече в нета. Сета на Металика е леко поорязан. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sic 23.06.2010 20:03:37 отговори + 0 0
никаква dead skin mask не са свирили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.06.2010 19:49:06 отговори + 0 0
Басирам се на една къща на хаваите и на едно кабрио, че не свириха Дед Скин Маск Но и мен ме издразни това, че ги нямаше накрая :/

За звука... Съгласен, ама общо взето таквазе си е вълната при подгрявките вероятно. Щото каквото и да си говорим, си беше като другите 3 групи да подгряват Металика. Ама няма и как да е. Иначе всички групи трябва да свирят на тъмно и по 2 часа. За да стане пълноценно турне на Биг 4, трябва да са 4 концерта в 4 дена, за да има еквивалентност.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

колчо 23.06.2010 19:37:04 отговори + 0 0
Не са свирили dead skin mask,200 %! На някой друг концерт си бил май... А иначе ме издразни,че Слейър не бяха на Am I evil,аз го забелязах и може би затова не ми беше кой знае колко забавно да ги гледам другите. Беше изключително педерастко тва,че звукът на всички без на Металика беше тих. НО тва не попречи да се изкефим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 19:00:22 отговори + 0 0
Свириха Dead Skin Mask!!! 100%!!! Ще видите на ДВД-то! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Светльо 23.06.2010 18:14:23 отговори + 0 0
Муньо, сори, аз говоря за чисто човешки качества...
Абстрахирам се от всичко друго - просто е страшно грозно, поне за мен... Умът ми не го побира - а те са идоли за доста подрастващи, примерно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 17:59:57 отговори + 0 0
Ама голем си Муньо, верно...
Ще повторя един мой пример от друга тема: и лай*а да ти поднесат, пак ли ще си доволен само защото се предполага, че ТРЯБВА да си доволен? Говорим за нещо различно от концерта. Едно "РИП ДИО" отнема около 5 секунди. Никой не говори дори да му пеят негови песни. А просто да го почетат. Аман от тесногръдци...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Муньо 23.06.2010 17:50:16 отговори + 0 0
Ех Светльо, ех момко! Всички тъжим за Рони. Защо мислиш, че и те не тъжат? Аааа, сигурно трябва да запишат Трибют в пет части и да го издадат за да си доволен.
Пхууу, аман от недоволни. Снощи бяхме свитетели на нещо историческо за метъла! Хората в Щатите си умират да го гледат на кино и ни завиждат, а ние пак сме недоволни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 17:46:45 отговори + 0 0
Абсолютно съгласен със Светльо. Една песен да му бяха посветили поне...

А Dead Skin Mask не я свириха, вие на кой концерт сте били?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Светльо 23.06.2010 17:12:59 отговори + 0 0
Хубаво - як концерт се получи, добре, че се предаваше и записваше, та да не е стандартното отбиване на номер!
Евала, за проявения професионализъм от бандите (на кой - колкото му беше на сърце)!
НО, тук искам само да изкажа възхищение на Антракс - евала, момчета за Heaven And Hell, и недоумение от останалите свирчовци от т.н. Големи - 3-ки ли, 4-ки ли - нз... Как може, излизахте (почти) всички на сцената и пак - нито дума за Вашия учител Дио, с който освен всичко друго трябваше и да делите една сцена??? Нима това е нормално - дребни дущици!
Тотално съм разочарован от това Ви поведение!
Срамота е!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 16:27:34 отговори + 0 0
.... - 2010-06-23 16:07:14
някой знае ли защо Mastodon няма да участват?

По бегли спомени - отменили са всички летни участия заради здравословното състояние на някой от групата. Има го написано нейде из по-старите новини - потърси го.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 23.06.2010 16:07:14 отговори + 0 0
някой знае ли защо Mastodon няма да участват? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гюро Ахмедов 23.06.2010 15:58:42 отговори + 0 0
Според мене имаше между 35 - 40 000. По капацитета на стадиона - седящите места,които бяха заети бяха поне 25 -30000 /остава празен целия сектор "Г" зад сцената/ и правостоящите на терена поне 10 -15000.
За жалост не се напълни стадиона така както на АС/ДС.Но все пак 35 000 като екзистенц миниум имаше.Но шоуто беше наистина на висота.
П.С.Завиждам на феновете за тази вечер /дано не ги вали както беше вчера/.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RAMMSTEIN in SIn Cit 23.06.2010 15:35:08 отговори + 0 0
http://www.blife.bg/article-3226 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дръг анонимен 23.06.2010 15:33:11 отговори + 0 0
Тва не беше сетлиста на Слейър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 15:30:17 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-06-23 14:15:21
Абе на Слейър със сигурност не беше това сетлиста.
Dead Skin Mask не свириха, а 100% свириха Seasons in the Abyss.


Е то нали пише в репортажа, че са я свирили, а сетлистът - какъвто са дали, такъв е сниман,
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 15:30:00 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-06-23 14:15:21
Абе на Слейър със сигурност не беше това сетлиста.
Dead Skin Mask не свириха, а 100% свириха Seasons in the Abyss.

Е точно Death Skin Mask съм убеден, че я свириха! Тази песен няма как да я сбъркаш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MORTY 23.06.2010 15:13:42 отговори + 0 0
В крайна сметка,има ли значение колко е била публиката,нали е било страхно шоу,което вие които сте присъствали мисля ще помните дълго време,както и би трябвало да е!Съжелявам,че нямах възможност да присъствам-но все пак бачкане,а и Хелфест в Клисон ми е само на 40км!!!
Анонимен-Ти,приятелю как така изчисляваш толкова многобройна публика,сподели с всички нас "невежите",моля!!!???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 23.06.2010 15:09:20 отговори + 0 0
Някой знае ли днес от колко часа почват Alice in Chains? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 23.06.2010 15:03:50 отговори + 1 0
Слейър нещо май бяха недоволни от озвучението и си докараха собствено - стената маршали зад тях, тъй че сами са си виновни за звука. А Том Арая се смля да целува една фуста с бяло боди след всяка песен, която стоеше зад левите монитори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 14:52:03 отговори + 0 0
Фантастичен концерт!!!! На такъв едва ли ще имаме възможността да присъстваме повече в България...
Иначе за публиката: 30-35К, не повече! И даже ми се струва, че бяхме с 2-3 хиляди по-малко от преди 2 години.
Елементарната сметка е: стадионът е с 42 000 седящи места, от тях сектор Г (11 000 места) - абсолютно неизползван заради сцената, а никой от другите сектори не беше пълен докрай. Т.е. сектори А и В - 2 х 8 000 + Б около 5-6 000 = 22 000 по трибуните. На тревата абсолютният максимум е 20 000 човека, а задната половина беше почти празна, т.е. да приемем 12-13 000 на терена. Общо: 35 000. Не повече!!! А днес предполагам и че ще бъдем по-малко.
За сравнение - на DC всичко беше запълнено, Което прави грубо 50-52 хиляди. Всякакви информации за публика от 55, 60 и повече хиляди са тотална журналистическа измислица!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolfy 23.06.2010 14:50:48 отговори + 0 0
Абе що никой не казва, че на Slayer звука беше ужасен? Антракс, които никога не съм харесвал, на живо яко ме изкефиха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хеви мето 23.06.2010 14:41:56 отговори + 0 0
такъв концерт пожелавам на всеки фен. не може всички групи да си изпеят всичко, иначе щяха да свирят по 2 часа. относно биричката, че в магазина я слагат до безалкохолното. така че бирата не е алкохол)))))). наздраве и до нови концерти)))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1914 23.06.2010 14:34:02 отговори + 0 0
Добре,че объркването ми за екипа на том Арая продължи около минута. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 23.06.2010 14:20:29 отговори + 0 0
Уточнение - господин Арая бе с футболен екип на родната му Чили. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 23.06.2010 14:18:06 отговори + 0 0
А Антракс свириха точно 1 час, не 40 минути...
Иначе хубав репортаж... Концертът беше супер... Мегадет (любимите ми от четворката) не ми харесаха заради дъжа и вятъра, които малко пречеха да се чува звукът на трибуните, а и МегаДейв нещо май не му се пееше ))

А и много зле беше на видеостените - например на едно доста дългичко соло на Крис Бродерик редуваха останалите трима от групата без грам да го покажат него... Супер тъпо.... Ама да съм се бутАл у навалицата, проблемът си е мой...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 14:16:29 отговори + 0 0
Иначе за Металика трибуните бяха почти 100% пълни, на терена имаше места само отстрани и най-отзад при шатрите.
Едно 50-55к трябва да е имало.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.06.2010 14:15:21 отговори + 0 0
Абе на Слейър със сигурност не беше това сетлиста.
Dead Skin Mask не свириха, а 100% свириха Seasons in the Abyss.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 14:11:08 отговори + 0 0
По новините казват какви ли не глупости , но какво от това . Реално снощи бяхме 30-35 000 . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stoian 23.06.2010 14:02:46 отговори + 0 0
По новините са казали , че е имало около 80 хиляди снощи така , че 45 са даже малко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 14:00:10 отговори + 0 0
45 000 ??? Вие добре ли сте ? При полупразни Б и Терен и доста незаети седалки във В - хаиде посмалете малко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bqh_ tam 23.06.2010 13:34:00 отговори + 0 0
Не само Tom Araya, но и Jeff Hanneman се появи на финала, след Am I Evil! Samo Kerry King го нямаше... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Вили 23.06.2010 13:16:41 отговори + 0 0
Аааа много ме е яд, че Slayer не направиха "Bloodline". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the hellion 23.06.2010 13:10:01 отговори + 0 0
Наистина убийствен и неповторимо велик концерт!
P.S. Само в името на точността на репортажа: Дейв Ломбардо все пак излезе с останалите групи, а Том Арая се появи за секунди по време на общата редичка. Освен това знамето бе датско, не швейцарско, боксовият удар крОше...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sxaxaxax 23.06.2010 13:07:46 отговори + 0 0
уж беше забран алкохол да се употребява ( нали такива беха изискванията) а най-спокойно си се продаваше бири4ка ;Д
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 12:50:15 отговори + 0 0
Наде, просто ги съди, прекалено много взеха да потъпкват правата на хората тия от БЕК. Това, че докарват добри групи, не им дава повече права.
Дори и в БГ, би трябвало да ги осъдиш без никакъв проблем. Ако беше в "бяла" държава (в смисъл хората да не са овце, а не нещо друго), БЕК щяха да фалират след концерта на ДиСи и фестивала - просто нямаше да могат да покрият финансово всички искове. Ама тук като всички си траят и никой не ги гърчи...
А според билета трябваше да почнат даже не в 17, а в 19, защото минимум 2 часа трябват (дори повече) за да влязат всички хора при този пропусквателен режим.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ейзанет 23.06.2010 12:48:10 отговори + 0 0
Мечтите се сбъдват...никога няма да го забравя!Благодаря.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Alucard 23.06.2010 12:42:21 отговори + 0 0
Да следващоя София Рокс дано да е с Мейдън Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 12:42:16 отговори + 0 0
Ломбардо биеше вляво от Ларс на общото изпълнение,а за снимката се появиха Том и Джеф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 12:41:50 отговори + 0 0
НАЙ-ЧЕТЕНО

"Sofia Rocks powered by Sonisphere Festival" - Ден първи

Подробности за пропускателния режим на "Sofia Rocks"

Вижте сетлисти и снимки от първия концерт на Голямата четворка

James Hetfield свири с китара с български флаг

Вижте как ще свирят ANTHRAX, MEGADETH, SLAYER и METALLICA по часове на 22 юни!

Вижте ексклузивни снимки от сцената на стадиона за "Sofia Rocks"

Актуални сетлисти на METALLICA, MEGADETH, SLAYER, ANTHRAX и ALICE IN CHAINS

BASTARDOLOMEY и SKRE4 ще свирят на "Sofia Rocks"

Сър Elton John направи брилянтен концерт пред 22 000 души в София

Днес е първият концерт на Голямата четворка, появи се и уникална съвместна снимка на групите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Надя 23.06.2010 12:38:01 отговори + 0 0
А, някой знае ли, ден 2, как са разпределени групите по часове? Защото се обърках, а и малко съм ядосана, че не хванах началото на концерта вчера
Пак ли ще започкат отоло 16ч. днес или от 17ч., както е на билета? Благодаря!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.06.2010 12:29:43 отговори + 0 0
Дано следващият София Рокс е с Мейдън!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван 23.06.2010 12:29:31 отговори + 0 0
Просто УНИКАЛЕН КОНЦЕРТТТТТТ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".