Петима нови автори в "Metal Katehizis" след обявения конкурс

25 апр 2012, 10:07 ч. 450 / 10 27
пред./следв.
Ще започнем тази новина с едно важно, а и радостно, уточнение - от получените над 30 кандидатури в конкурса за автори, който обявихме през февруари, нямаше НИТО ЕДНА, която да отхвърлим директно, заради лошо писане, груби грешки и т. н. Всеки един от кандидатите бе показал способности, които, ако успее да доразвие, е вероятно след някоя и друга година да намери място в екипа ни!
   Естествено, не можеше да приемем всички, но пък се спряхме на цели петима автори, чиито материали вероятно вече четете с интерес в последния около месец. Ако пък не сте ги забелязали, сега ще обърнем внимание на всеки един по отделно. И така, по азбучен ред, новите автори в екипа на най-посещавания български рок/метъл уебсайт са:
Arwen
На 23 години, от София. Учи право в СУ "Климент Охридски".
Вижте ревютата на Arwen

HeathenHeart
От София. Работи като специалист по онлайн маркетинг.
Вижте ревютата на HeathenHeart

Morion
Подвизава се като музикант и писател, работи като юрист и преводач.
Вижте ревютата на Morion

Nespithe
На 21 години, от София. Учи журналистика в СУ "Климент Охридски".
Вижте концертен репортаж и ревютата на Nespithe

Shub-Niggurath
На 19 години, от София. Кръстосва улици със слушалки в ушите.
Вижте концертен репортаж и ревютата на Shub-Niggurath

   We Rock!!!
Metal Katehizis автори


Коментари   (27)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Nespithe 26.04.2012 17:00:27 отговори + 0 0
"И все пак - не е ли по-важно каква емоция носи и предизвиква музиката, отколкото някаква си оценка?"

Именно. Оценката по петобална/десетобална система е просто ориентир, а и традиция в музикалната журналистика. Когато я погледнеш, можеш да разбереш дали албума струва или не - друга полза няма за мен, освен, може би, престиж за бандите. Винаги е хубаво да се чувстваш отличник.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 26.04.2012 15:06:37 отговори + 0 0
Честито на успелите.
Пишат хубаво.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 09:50:05 отговори + 0 0
Ей, омръзна ми от злобари и разбирачи... Като много ви знае устата, защо Вие не седнете да напишете нещо, а?!Всичките сте големи критици, но влизате в сайта и чете материали нали...
Честито на всички нови попълнения в екипа!Продължавайте да пишете с все повече хъс и желание!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.04.2012 08:39:33 отговори + 0 0
абе тоя Shredder пак ли ви налази като албанци битпазар Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Digger 26.04.2012 08:37:52 отговори + 0 0
@Shredder

При писането на ревюта, едва ли можеш да намериш идеалната среда. За теб, например, албумът на Gorod е "без душа", за друг - десетката му е малко. За EXUMER - "лош звук, еднакви песни, джангър и тресня" - и това е отбелязано в ревюто, но с други думи. И все пак - не е ли по-важно каква емоция носи и предизвиква музиката, отколкото някаква си оценка?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Shredder 26.04.2012 01:03:26 отговори + 0 0
@Nespithe, прав си за това, 2012-та върви добре дотук. Но е пълна и с албуми, които да се харесат само на критиците. Нали се сещаш, има един тънък момент, в който просто не можеш да кажеш нещо лошо за някой албум, стил или група, защото това няма да се приеме добре от читателите, които отварят сайта точно за да видят нещо за тоя стил, албум или група. GOROD например: няма какво лошо да кажеш за тях, и да искаш. Страхотен албум, но без душа. Албум, който малцина ще си спомнят след 3 месеца. EXUMER - лош звук, еднакви песни, джангър и тресня - 9 от 10. Чета още 4 сайта с ревюта на български и там също намирам подобни грешки. Само в един или два са се усетили, но понякога им личи, че съзнателно намаляват оценки, което също не е ОК.

Във всички случаи всички тук пишат по-добре от тези в Тангра. Там има само един читав автор, забравих му ника. Но имаше едно последно ревю за SOULFLY, беше чутовна трагедия. И не само то.

Наздравици!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 25.04.2012 23:56:32 отговори + 0 0
Прав си за това, но поне аз в нито едно ревю не съм се почувствал прекалено щедър с оценката. А и ти, лично, колко слаби албума чу през тази година? 2012 дотук управлява...

@Анонимен, интересна забележка. Мерси, но аз не се влияя от "правилното" и "неправилното" в граматиката що се отнася до изказ, както и повечето ми любими музиканти не са се съобразявали с правилата на музикалната теория, когато са записвали класиките си. Може би звучи арогантно, но това е положението.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shredder 25.04.2012 22:42:14 отговори + 0 0
То много хубаво, ама вие от 15 ревюта насам под 8.5 оценка не падате... Стига сте хвалили всяка тъпотия, така си губите ценза. Признавам ви за най-големия български сайт за метъл, но на ревютата ви не може да се има доверие. По това се различавате от малцината добри ревюиращи в българските среди. На повечето нови им се иска да пишат, но още са далеч от това да направят ревю, което да те накара да го прочетеш цялото. В някои ревюта даже не разбирам за какво става дума изобщо. Ако чета без да съм видял името на бандата, няма да разбера дори за какъв стил се говори. Имате трима-четирима добри автори и е ясно кои са те. Другите са или прекалено високопарни, или прекалено еднопосочни и скучни в писанията си. Също така в последно време съм видял само едно ревю, което да е плод на истински прес-промоушън, а не свалено от торент. Това не е журналистика.

Аз бих кандидатствал също, ако имах достатъчно време и за това. Не го взимайте като заяждане, а като критика. Приятна вечер на всички!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 21:36:33 отговори + 0 0
"Моите критерии са доста взискателни"

Критериите обиновено са високи. "Взискателни" са други едни типове подлози в речта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рекънекто 25.04.2012 20:24:48 отговори + 0 0
Nespithe е най-големият бе, ейчш! С него трябва да си пием бирата утре, нали шефе? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nespithe 25.04.2012 20:23:23 отговори + 0 0
Благодаря за добрите думи, момчета и момичета. Според обективното ми мнение на читател, а не на "член на екипа на Katehizis", новите ми колеги пишат страхотно и влагат много ентусиазъм в ревютата и репортажите, без да се взимат прекалено насериозно. Чест е да съм част от такъв екип. Относно ревютата, там нещата според мен са изцяло лични. Моите критерии са доста взискателни и комплексни и ако зависеше от колегите Shub-Niggurath и Envy, новата Meshuggah, например, щеше да вземе девятка, докато аз и дадох седмица. Едно ревю, с което не сте съгласни, не е вселенски катаклизъм и всеки трябва да има свое мнение. Поздрави! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 19:01:11 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-04-25 14:34:18
"Ясно е, че за да се публикува едно ревю, то отразява общото мнение на целия екип, и в частност на автора."
Отразява мнението само на автора.

Точно!!! И нещо като не става, значи - не става! Пък зомбитата да се прехласват... колкото си искат!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 17:11:03 отговори + 0 0
Сред петимата ЕДИН стойностен! Последният обявен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 25.04.2012 16:58:29 отговори + 0 0
господи,прибери си вересиите... и ревюиращите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 25.04.2012 16:28:30 отговори + 0 0
Стандартно пишат всички "the chosen one"! Но в крайна сметка, да пишеш различно, вълнуващо и завладяващо е талант! А талантливите хора принципно са единици! И макар че сайтът е за праведна музика, не мога да разбера, защо всички са с идиотски псведоними? Необходимо ли е? Не може ли някой да се подпише като...Борис Кирчев...примерно? Или Борис Кирчев-Чешита...да речем! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Diabolus 25.04.2012 16:03:55 отговори + 0 0
Nespithe се справя доста добре. Дано и другите да са така Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vik 25.04.2012 15:25:51 отговори + 0 0
автори на...ъъъ...пледоарии...страхотно!!! + лунатик, разхождащ сянката си + онлайн управленец....незаменимо и неповторимо демократизиране на високо публицистично ниво в сайт за праведници... надеждата виси на жилите на несфит, може би Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 14:34:18 отговори + 0 0
"Ясно е, че за да се публикува едно ревю, то отразява общото мнение на целия екип, и в частност на автора."
Отразява мнението само на автора.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Предложение 25.04.2012 14:06:25 отговори + 0 0
Ясно е, че за да се публикува едно ревю, то отразява общото мнение на целия екип, и в частност на автора. И с ревю не може да се спори, нито има смисъл да се коментира. Но защо не сложите отдолу опциите Харесвам/Не харесвам - така ще се види кои автори са успешни, и кои не съвсем. Има автори, чиято лична неприязън към отделни групи и изпълнители дава смехотворен резултат - мислиш си, че е ревю, а то - полюция. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 13:07:40 отговори + 0 0
Много шопи нещо ,само от там ли дават обяви само ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nespithe 25.04.2012 12:33:01 отговори + 0 0
Прав си, колега, че не е много нов. Разсеял съм се от яката музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 12:06:44 отговори + 0 0
"Поотделно" е една дума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gabaro 25.04.2012 11:38:08 отговори + 0 0
Хубаво пишете доста ревюта, ама малка част от тях достигат до читателите, които гледат основно новините.
По една новина за излязло ревю би дошла доста добре
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 11:23:59 отговори + 0 0
Само искам да кажа на Nespithe да си проверява информацията за бандите а не да говори на изуст. Става въпрос за ревюто на новия албум на Gorod. Samuel Santiago свири в трето поред тяхно издание - 2 албума и едно EP (което EP Transcendence е мега яко). Да го нарича "Слабото звено в Gorod .. е новият им барабанист Samuel Santiago" ... малко странно. Нищо лично, но информацията е невярна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2012 10:55:22 отговори + 0 0
еее, пак не са ме избрали ... ама трябваше да пусна май Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


?????? 25.04.2012 10:47:49 отговори + 0 0
Дано да са обективни! Успех! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 25.04.2012 10:34:27 отговори + 0 0
Евала, Сашо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".