METALLICA имат над 700 рифа за следващия си албум

2 май 2011, 07:36 ч. 440 / 1 48
пред./следв.
В скорошно интервю барабанистът на METALLICA Lars Ulrich разкрива, че групата ще влезе в студио по-късно този месец, за да започне записи за новия си дългосвирещ албум. Музикантите имат над 700 рифа, от които да избират за песните в неозаглавената все още творба. Според Ulrich, често, преди концерт, когато James Hetfield е настройвал китарата си, той е изсвирвал по няколко използваеми рифа, а в последно време буквално не му е било позволявано да включи инструмента, без да бъде записван. Възможно е останалите неизползвани рифове да бъдат пуснати като рингтонове или да бъде създаден уебсайт SpareRiffs.com, шегува се Lars.

още за:

MetallicaLars Ulrich


Коментари   (48)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Adolf Critlerr 23.05.2011 19:10:22 отговори + 0 0
maiden - 2011-05-02 13:19:42
Анонимен - 2011-05-02 09:45:19
Албума на десетилетието!

Той вече излезе.Казва се "THE FINAL FRONTIER"
...
ПХАХАХАХХА ... ооо не.. ;Ддд ..
А до Металика .. съм на мнение точно като на Пацо .. !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Светльо 23.05.2011 17:51:04 отговори + 0 0
АХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХА АХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХА АХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХА АХХАХАХАХАХАХ Не само тази новина ме разбижа от смях а и коментарите под нея ахххахахахахха :Д:Д:Д:Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пацо 19.05.2011 04:29:55 отговори + 0 0
Металика са класа и това е неуспорим факт за съжаление на голямите " разбирачи" . За разлика от множеството стари групи който като слушам албумите им от 80 г и сегашните май раликата е само във обложката , то при Металика се вижда желанието за развитие ,сремеж към разнообразие което не винаги се получава , но поне е сигурно че не стоят на едно место. За това че били комерсялни е ако това значи да са харесвани ,продавани, търсени,да пълнят стадиони и зали и да правят милиони хора щастливи със своята музика е значи са такива,а нима другите са различни те можеби излизат на сцената само за чест и слава и жълти стотинки айде стига с тези глупости.Музикалният свят е индустрия въртяща милярди долари , бълваща еднодневки печелищи милиони за по няколко месеца , за разлика от тях Металика са вече 30 години на сцената и дано още дълго ни радват. На тези който не ги харесват просто не слушаите Металика но да плюете и обиждате хора който са постигнали нещо наистина значимо е меко казано смешно и излобно.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

78 16.05.2011 01:25:13 отговори + 0 0
а да не коментирам гласът на Джеймс, които пее като болно куче с ангина!-леле, сигурно не са пуснали публиката да избяга. Чудя се кой още ходи на концертите им ако Джеймс пее като болно куче, с ангина при това? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.05.2011 01:21:12 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-05-12 22:04:33
Ей, vaskoto, след 10 години като пораснеш ела ми се обади момче да си поговорим...Metallica не стига, че се подиграха с свойте колеги като естествено излезнаха като хедлайнери, а даже имам чувството, че нарочно им беше преебан звука...искам да ти кажа, че Metallica Са най-слаби инструменталисти от всички групи, които бяха на онази сцена, а да не коментирам гласът на Джеймс, които пее като болно куче с ангина! - ти да не би да си въобразяваш че голямата четворка е някаква тайна оганизация на Металика за прецакване на Антракс, Мегадет и Слейър? Да не би да си мислиш, че ако звука на някоя от другите 3 групи бил гаден, а вокала е пял зле МЕТАЛИКА са виновни....ахахаха. не знам защо, но по пътя на логиката ми се струва, че в голямата четворка, както написа някой по-надолу всичките групи са се споразумяли кой, кога да излиза и не ми се вярва Ларс да ги е заплашвал с пистолет в главата да се съгласят Металика да са последни. Още повече не ми се вярва и Кърк Хамет да се е прокрадвал тайно зад сцената, за да прецаква звука от колоните, микрофона и т.н. Твърдения от рода на тези, че металика са виновни на някоя от другите 3 групи за опр. лошо изпълнение е ужасно неадекватно... А пък изречението, че са най-лошите инструменталисти, които авторът е чувал, е още по-неадекватно, аз просто не знам дори с какво да отговоря...Ама сега остава само да се появи някой, който да каже, че Кърк не знае нотите, а Роб не е чувал за бас китара...хахах....................
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


vaskoto 13.05.2011 17:49:48 отговори + 0 0
Е едвали някой е искал да се подиграва с някой, аз до колкото знам са излезнали според кой колко оборот прави на Американската каса. А и би било тъпо Антракс да свирят последни пред почти празен стадион. Всичко е пари и 4 те групи добре са се наговорили и продължават да го правят не за музиката и единството а заради парите, "нямало да има много повече общи концерти за да не им писне на публиката" и да не им секнат продажбите. Аз не се заяждам понеже всичките групи освен Антракс са ми еднакво любими но мисля че ако Металика няма какво да покаже, невиждам пък примерно Слейър какво ново би показъл. По-скоро всички се надаме Металика най-накрая да направи един албум в стил Спийд траш метъл от 80-те. Някой трябва да каже на Джеймс да правят елемнтарен метъл а не да ги мисли разни сложни конфигурации, това е проблема мисля. Също няма човек на тази земя който да ме убеди че Мегадет или Слейър са нещо много повече от Металика. Несъм върл фен на Металика просто виждам за какво става на въпрос. На Джеймс гласът ли, абе на кой говориш това бе ха ха ха тук наистина се смея П.С Ти май не знаеш как пя Дейв???? А????? ама не на ДВД-то а на концерта там беше слаб 2 за справка може да видиш необработеното HD което беше на живо. За Том Арая не говоря, той нее пял никога той нарежда. Не си ли съгласен с това. Обичам ги тези 3 банди но моляте не казвай че Дейв или Том са извадили по добри гласови данни.ПРИМЕРНО. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.05.2011 22:04:33 отговори + 0 0
Ей, vaskoto, след 10 години като пораснеш ела ми се обади момче да си поговорим...Metallica не стига, че се подиграха с свойте колеги като естествено излезнаха като хедлайнери, а даже имам чувството, че нарочно им беше преебан звука...искам да ти кажа, че Metallica Са най-слаби инструменталисти от всички групи, които бяха на онази сцена, а да не коментирам гласът на Джеймс, които пее като болно куче с ангина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 4.05.2011 20:49:16 отговори + 0 0
Металика си е Металика. Класата си пролича отново на концерта на Голямата Четворка в София. Металика са на много високо ниво сценично и музикално. Доста преди концерта им в София а и малко преди това Всички Слейъри и Мегадети и Антраксове (БГ феновете им)викаха на Металика смешници и некадърници,обаче господ ги доведе и четирите групи свирейки една след друга, това беше СУПЕР защо? Защото можеше да се види най-добре кой колко струва и каква класа е, беше гот че ние всички нагледно и наУшно можехме да разберем кой колко е кадърен и некадърен. Аз мисля че да кажеш че Металика са нищо, си пълен боклук или абсолютен чалгаджия ламер, заядлица или нещо по-долно от мижитурка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.05.2011 23:16:36 отговори + 0 0
тази новина я четох преди 1 месец ........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.05.2011 21:33:56 отговори + 0 0
Хахах...то е направо смехотворно вече. Това, че Металика са събрали 700 рифа и отгоре, изобщо не значи, че музиката ще е лоша или комерсиална.Според мен означава, че Джеймс има малко натрупан творчески потенциал за времето след Магнетик, а може и от преди това.
И естествено че музиката им ще се е променила. Хора Джъстис беше издаден преди няколко десетилетия! То остава и всичко да си е същото. Хората се променят, започва да пишат и свирят за различни неща. Възрастта променя и мирогледа, променя и темите. Освен това мисля, че не могат вечно да правят текстове на една и съща тема, нали?
Логично е, че има хора, на които не им харесва музиката след еди кой си албум, но това далеч не означава, че тези хора са мерило. Това, че някой не харесва някоя група не го прави, както написах по-долу ''про''. Аз нямам против такива хора-различни хора, различни вкусове. Но какъв е смисъла някои от тях да си изразяват мнението, използвайки изключително кухи аргументи? Т'ва е най-радващата новина от месеци насам, след като измряха толкова музиканти и още толкоз си напуснаха групите. Ако на някой не му харесва групата, музиката етк. да си запази мнението, а не да се излага тука. Супер дразнещо е. Аз влизам, гледам новина за Металика, чета, кефя се и в един момент виждам някое ''компетентно'' мнение, което разваля новината. Аз също не се кефя на някои групи, ама не ги плюя тука, няма смисъл.
Между другото съм съгласна с КК, и все пак продължавам да се радвам на яката новина и да чакам с нетърпение новия албум...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Danny Carey 3.05.2011 21:28:01 отговори + 0 0
И 10 000 рифа да има, все тази. Тази група отдавна приключи с добрата музика. Всичко е вече реклама.
И ми е много любопитно къде са им продадените милиони дискове през последните 22 години. Защото феновете в Европа и Латинска Америка не са онези американски овце, яко облъчвани от радиостанции и телевизии.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КК 3.05.2011 17:06:16 отговори + 0 0
Защото самоцелното/безцелното плюене няма нищо общо с градивната критика или различното мнение. Виж например коментара на "*** с ръце", който ме вдъхнови за предишния ми коментар, а сега ще ми спести излишни обяснения Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Риф 3.05.2011 10:58:03 отговори + 0 0
Не знам защо приемате всяка критика като плюене. Както казах, първите албуми на Металика ми харесват и си ги слушам с кеф. От един момент насам обаче, нещата тръгнаха в съвсем друга, комерсиална посока. Факт е, че много от най-върлите фенове не харесват новите неща.
Горните редове на тази статия потвърждават думите ми.
"когато James Hetfield е настройвал китарата си, той е изсвирвал по няколко използваеми рифа, а в последно време буквално не му е било позволявано да включи инструмента, без да бъде записван."
Това за мен е едно механично и безидейно сглобяване на парчета звук, а крайният резултат е нещо, което някои харесват, други - не. И едните, и другите имат право да изкажат мнението си свободно, защо така скачате срещу различното мнение?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

izroda 3.05.2011 10:29:58 отговори + 0 0
"The Final Frontier" (by Iron Maiden) ли прочетох някой да казва че е албум на десетилетието. Това исказване може да стане ВИЦ на десетилетието Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Challenger69 3.05.2011 09:44:13 отговори + 0 0
METALLICA!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Katorz 3.05.2011 06:48:25 отговори + 0 0
Слушайте си музиката кефете си се ко има да плюете тва дет не ви харесва. Примерно и аз не харесвам металика след justice ама не ходя да им плюя нещата най - малкото щото не съм направил нещо повече от тях, а и няма огромен смисъл да ги плюя защото на мен да не ми харесват на феновете си им харесват колкото и да плюем тей че няма смисъл .. Кучетата лаят кервана си върви, а и както е казал човека под мене тая новина за нова тава на металика е от малкото хубави последно време след като доста новини се събраха около умиращи велики музиканти и разпадащи се банди .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Katorz 3.05.2011 06:45:04 отговори + 0 0
Ае хора я кажете ся ква е файдата да се караме и да си плюем любимите групи (любими на едни не толкова на дргуи) в крайна сметка всички слушаме една музика ква е файдата да се плюем едни други.. после се обиждаме че ни викат тъпи метъли .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.05.2011 02:03:50 отговори + 0 0

Риф - 2011-05-02 22:50:07
Металайка отдавна не правят музика, те записват рифове. Жалко, защото едно време ни бяха идоли, сега са добри, но посредствени музиканти. Подобно на т.нар. "кралете". -тъкмо се чудех какво да напиша, когато видях този изключително ТЪП коментар и подобните на него. То аз знам, че всички българи сме разбирачи и гении във всяка една сфера, способни да оборят и Айнщайн, ама бива ли толкоз да се излагате бе хора? Не бива, наистина..гротескно е. Не виждам смисъла всичките ''про-та'' да се изредят да пишат тук и да оплюват МЕТАЛИКА!Не кой да е друг, но група като Металика с 30 годишна история, милиони продадени албуми, не знам колко десетки награди и нечовешки добра музика. Наистина ще помоля половината от хората писали коментари по-долу да запазят откровено тъпото си мнение за себе си.
А издаването на нов албум на Металика е една от най-добрите новини напоследък. Нямам търпение и се надявам да наминат към Бг след издаването, ако не дойдат тази година.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Риф 2.05.2011 22:50:07 отговори + 0 0
Металайка отдавна не правят музика, те записват рифове. Жалко, защото едно време ни бяха идоли, сега са добри, но посредствени музиканти. Подобно на т.нар. "кралете". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КК 2.05.2011 21:08:49 отговори + 0 0
v02re, това е една от малките радости на българските трюта – да плюят по Металика им доставя в пъти по-голямо удоволствие отколкото слушането на своята любима група. Истинският метъл-изпълнител ненавижда парите, заравя дрехите си няколко дни преди лайф и се самоубива на не повече от 25 години, другото е бошлаф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


v02re 2.05.2011 19:51:18 отговори + 0 0
оффффффф кво пак против металика имате бе ******!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 2.05.2011 19:11:14 отговори + 0 0
Да не са били 7,00 рифа? Какво ще ги правят толкова много?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haunting_fear 2.05.2011 17:11:54 отговори + 0 0
ех тая машина за пари няма да се развали скоро.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joensuu 2.05.2011 16:31:16 отговори + 0 0
А пък ние имаме 300 капачки за буркани - като направим зимнината това лято, квото остане, ще го разпродадем в и-бей. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 2.05.2011 16:13:40 отговори + 0 0
maiden - 2011-05-02 13:19:42
Анонимен - 2011-05-02 09:45:19
Албума на десетилетието!

Той вече излезе.Казва се "THE FINAL FRONTIER

Пхаххахахах.....................
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


*** с ръце 2.05.2011 16:00:23 отговори + 0 0
Предвкусвам нещо по гадно и мизерно от последните им 3-4 албума въпреки че ше трява се постараят за да успеят,но това е металика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Влади 2.05.2011 15:59:36 отговори + 0 0
+2 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 2.05.2011 14:42:18 отговори + 0 0
"Той вече излезе.Казва се "THE FINAL FRONTIER"
"
+1
The Final Frontier it is
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 2.05.2011 13:19:42 отговори + 0 0
Анонимен - 2011-05-02 09:45:19
Албума на десетилетието!

Той вече излезе.Казва се "THE FINAL FRONTIER"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

`max 2.05.2011 12:54:34 отговори + 0 0
По-късно този месец ще започнат записите. Това автоматично значи, че след ~2 години ще има нов албум. Като за начало трябва да има "Sick of the Studio `12 Tour", дано само няма и `13... И тъй като Metallica са може би любимата ми група (въпреки, че любимият ми стил е Old School Death), не съм с големи очаквания за предстоящата творба. Предпочитам след време да се изненадам приятно, отколкото да очаквам нещо и да остана разочарован. Но за всичко това, ще трябва почакаме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кретенгъл 2.05.2011 12:52:37 отговори + 0 0
650 от тях са джъ-джъ-джъ-пауза-джът-джът Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 12:27:13 отговори + 0 0
Ларс да се шегува за пари? По-вероятно е Джоуи да сподели храна...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

olala 2.05.2011 12:21:46 отговори + 0 0
Магнетик е добър.. би бил още по-добър без осран звук. Както вървят нещата и на този ще бъде така.. а това, че имат 700 рифа на Джеймс докато си тества звука и цъка произволно (сигурно 600 са еднакви) нищо не значи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 2.05.2011 12:09:28 отговори + 0 0
Няма да направят нищо старо със сигурност. Ще бъде като Магнетика. Което е добре мене ме кефи последното албумче. Доста е добър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 12:01:22 отговори + 0 0
Да бе да, шегува се...на баба ми хварчилото Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 2.05.2011 11:33:36 отговори + 0 0
Страхотно! Ще чакам с нетърпение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metalista90 2.05.2011 10:46:29 отговори + 0 0
Дано този албум да бъде по сполучлив от предходния защото Дет Магнетик на мен лично не ми допадна много и сега се надявам да направят нещо наистина здраво и виртуозно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 10:44:07 отговори + 0 0
Ооо, предвкусвам мощен албум от типа на And justice for all, но със съвременен звук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 2.05.2011 10:25:43 отговори + 0 0
Талика са си талика Едно от най-добрите ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blasphemer 2.05.2011 09:55:35 отговори + 0 0
Хубави рифове правят момчетата понякога; жалкото(и в двата смисъла) е, че те самите не могат да ги открият кои са, и как да ги свържат сполучливо в песен-даже след 30 години музикален опит...
Новия албум дано поне да е търпим, че тези 8 минутни какафонии даже и повечето фенове на металика не могат да ги изтърпят доброволно!

Анонимен - 2011-05-02 08:12:41
едва ли се шегува за рингтоновете или за сайт, по долар за риф като нищо ще го направи

-Така е... все пак Чичо Скрудж е неговият идол и пример за подражание! Ще е тъп ако не се опита да изсмуче пари от трохите...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 2.05.2011 09:45:19 отговори + 0 0
Албума на десетилетието! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 2.05.2011 09:30:11 отговори + 0 0
е добре де...ама чак пък рингтонове Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 09:07:50 отговори + 0 0
Задава се поредния чудовищен албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 08:43:16 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haho 2.05.2011 08:40:03 отговори + 0 0
The side of METALLICA that we are having a lot of fun with right now is the harder, faster, more manic, more out-of-control stuff than, say, the 'Load'-'Reload' British blues stuff. Playing a lot of the full-on metal stuff like 'Dyers Eve' and 'The Shortest Straw'. We played 'The Call Of Ktulu' in Australia. Bringing out 'Trapped Under Ice' again… It's just been cool to feel comfortable about embracing that side of METALLICA." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bla-bla 2.05.2011 08:35:31 отговори + 0 0
"Металика имат над 700 рифа за следващия си албум" ... и накрая ще изберат пак само 2-3, ще ги поусучат малко, ще добавят ефекти и ето ти новия албум ... )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 08:12:41 отговори + 0 0
едва ли се шегува за рингтоновете или за сайт, по долар за риф като нищо ще го направи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Живко 2.05.2011 07:48:25 отговори + 0 0
и нека глупостите да започнат, сега! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".