Концерт на SCANNER и FORTRESS UNDER SIEGE на 6 юни в София

1 апр 2024, 10:51 ч. 1110 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Пауър метъл титаните SCANNER от Германия и FORTRESS UNDER SIEGE от Гърция с общ концерт в София

Концертът ще се състои на 6-ти юни в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8). Ограничен брой билети се продават вече в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/3719228862

В деня на събитието билети ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Информация за групите:

SCANNER е немска хеви/спийд/пауър метъл група, създадена през 1986 г. Концептуалните албуми на SCANNER са базирани на завладяващата научнофантастична история на едноименната измислена фигура. Axel A.J. Julius, който по това време изучава астрономия и Michael Knoblich, конструктор на пасажерски модели, са големи фенове на фантастиката, когато през 1987 г. измислят фигурата на SCANNER. През 1988 г. SCANNER подписват договор с Noise Records и издават дебютния си запис "Hypertrace", продуциран от вокалиста на ELOY - Frank Bornemann. По онова време гласът на фронтмена Michael (M.A.J.O.R.) Knoblich определено е един от най-впечатляващите в пауър метъла. Беквокалите са поверени на самия Ralph Scheepers от PRIMAL FEAR. Дебютният запис на SCANNER от 1988 г. "Hypertrace" придобива култов статут през годините. През 1989 г. излиза вторият албум на SCANNER "Terminal Earth" (Noise Records), в който главен вокал е S.L. Coe, бивш член на ANGEL DUST. След напускането на Coe през 1993 г., лидерът Axel A.J. Julius събира нов състав.

Впоследствие SCANNER издават третия си опит "Mental Reservation" през 1995 г. съответно чрез Massacre Records и JVC Victor Entertainment (Япония), като Haridon Lee осигурява вокалите. "Ball Of The Damned", четвъртият запис на SCANNER, следва една година по-късно през 1996 г. Обикновено изпълняваща изключително оригинален материал, групата решава да направи кавър версия на класиката на QUEEN "Innuendo" - първият и единствен кавър в историята на групата. Ralph Scheepers прави още едно гостуване с вокали в "Puppet On A String". Групата тръгва на хедлайнерско турне из Европа, за да популяризира новия запис, като впоследствие изнася концерти и с FATES WARNING и OMEN. През лятото на 1997 г. SCANNER участва на фестивала Wacken Open Air. "Scantropolis", петият запис на SCANNER, е издаден през 2002 г. чрез Massacre Records. Съставът на групата по това време се състои от вокалистката Lisa Croft, китаристите Axel A.J. Julius и Thilo Zaun, Marc Simon на бас китара, Johannes Brunn на клавишни и Jan Zimmer (LUXUSLARM) на барабани. "Scantropolis" е доста необичаен запис на SCANNER. Въпреки това има фенове на SCANNER, които настояват, че това е най-добрият опит на групата. Лидерът на групата и китарист Axel A.J. Julius гледа на "Scantropolis" като на еднократен експеримент. Неотдавна в редица интервюта той споменава, че настоящите членове на SCANNER нямат почти никаква връзка със "Scantropolis" и (неиздадения) материал от онази епоха. SCANNER се завръщат към корените си и през 2015 г. групата издава шестия си студиен албум чрез Massacre Records, като в него най-накрая участва вокалистът Efthimios Ioannidis, който от 2002 г. се занимава с водещи вокали. "The Judgement" продължава от там, където "Hypertrace" свърши. Някои рецензенти дори стигнаха дотам да нарекат "The Judgement" най-силното издание на групата. "The Cosmic Race" е издаден през януари 2024 г. и е концептуален. Албумът е приет с овации от европейската специализирана музикална преса, като веднага влиза и в класациите на редица музикални медии.

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/Scanner.Heavy.Metal.Band

видео:
https://www.youtube.com/watch?v=3Y4NW-ZxSYI
https://www.youtube.com/watch?v=JsOj3e5yGOg
https://www.youtube.com/watch?v=kxbRlwA-Z_0

Формирани в средата на 90-те години, FORTRESS UNDER SIEGE от Атина представят пауър прог метъл, съчетаващ традиционен хеви метъл с техничен и мелодичен пауър метъл. След като издават дебютното си самостоятелно мини-CD през 1996 г., FORTRESS UNDER SIEGE са сред първите гръцки групи, които някога са свирили прогресив пауър метъл. Оттогава досега те са издали три пълни албума: "The Mortal Flesh of Love" (2011), "Phoenix Rising" (2014), "Atlantis" (2020).

По време на пандемията групата започва да репетира новия материал и съответно през лятото на 2021 г. влиза отново в Devasoundz Studios, с Fotis Benardo като продуцент, за да запише новия албум "Envy". С новия албум в арсенала си, в края на 2022 г. групата подписва нов договор за няколко плочи с ROAR! Rock of Angels Records, сделка, която гарантира професионалната перспектива на групата през годините. "Envy", най-мощният им албум досега, предлага модерен пауър метъл, без да губи връзката си с миналото. Лирическият фон отново предлага голямо разнообразие, занимавайки се със социални, исторически, научнофантастични, митологични въпроси. Оригинална картина-шедьовър на Ioannis Koutrikas отново украсява обложката на новия запис, функционирайки като алегория на завистта - женска красота с рога.

След като споделиха сцената с групи като Accept, Helloween, Epica Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black и др. и изнесоха няколко концерта и фестивала, FORTRESS UNDER SIEGE в момента са в процес на организиране на възможно най-много концерти както на местно ниво, така и в чужбина.

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/FortressUnderSiege

видео: https://www.youtube.com/watch?v=ttHI5A8je7k

Очаквайте още информация и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud тук: https://www.facebook.com/events/277653321950926

 

SCANNER

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Раптор 1.04.2024 15:42:26 отговори + 11 0
Много яко! Помня как в далечната 1989-та някакъв съсед ми даде да чуя касета с Hypertrace и как после един месец го въртях по няколко пъти всеки ден. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 1.04.2024 13:29:49 отговори + 8 1
Scanner са страхотна и уникална група. Новият им албум е страхотен. Всеки техен албум е шедьовър или почти такъв. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".