Max Cavalera и Igor Cavalera презаписват и "Schizophrenia" на SEPULTURA

1 май 2024, 07:41 ч. 660 11
пред./следв.

   Братята Max Cavalera (китара, вокали) и Igor Cavalera (барабани) издадоха презаписани версии на дебютното EP на SEPULTURA "Bestial Devastation" (1985) и дебютния дългосвирещ студиен албум на бразилските легенди "Morbid Visions" (1986) през 2023 г.

   Доскоро под името CAVALERA CONSPIRACY, е вече само CAVALERA, те няма да спрат дотук. Те ще презапишат и втория дългосвирещ албум на SEPULTURA - "Schizophrenia" от 1987-а. Новата версия на творбата ще излезе на 21 юни от "Nuclear Blast Records". По-долу може да гледате видео към песента "Escape to the Void".

   На 15 юли очакваме CAVALERA за нов концерт в София. Той ще се състои в клуб "Маймунарника" в Борисовата градина (поръчай билет онлайн).

 

cavalera sofia poster



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Чебишов 2.05.2024 14:52:44 отговори + 0 0
Ами защо се правят на сърдити, вместо да се съберат в оригиналния състав и да направят едно турне? И да го направят няма да я има онзи тръпка. Че същото е положенито и с тези презаписи. Колегата Пеню, го е казал много кратко и ясно: "Schizophreniа" не трябва да се пипа. Презаписаният вариант на Morbid visions с хубав саунд, наистина показва какъв потенциал са имали тогава едни хлапаци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 2.05.2024 11:51:05 отговори + 3 2
На 15 юли всички в Маймунарника !!! Братята Кавалера ще преподават...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 2.05.2024 19:57:12 + 0 1
Какво ще преподават тези заядливи старчета?!?!?! Как се правят требюти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 2.05.2024 07:48:28 отговори + 1 3
Все пак се оказаха кавър банда. Като чета коментарите дори са слаба кавър банда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 2.05.2024 09:23:58 + 1 1
Кавър или трибют? Искам да отговориш пак като четеш коментарите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 1.05.2024 10:31:35 отговори + 6 2
Значи 1-во:
Всеки презапис е спорен
2-ро:
Презаписи се правят почти винаги от същата банда. Когато го правят бивши членове на бандата (веднага се сещам за Роджър Уотърс) изглежда не само като осъвременена версия, а като някакъв вид правене на мръсно на съответната група.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 1.05.2024 10:15:57 отговори + 3 1
Макс Кавалера е един от най-уважаваните от мен музиканти, но "Schizophreniа" не трябва да се пипа. Още от края на 80-те Сепултура яхнаха вълната на модерните за онова време течения (траш метъл), а през 90-те - груув и ню метъл. Когато в началото на настоящия век ню метълът започна да залязва, Макс се опита да се върне към траша и дори дет метъла. На моменти дори успешно. Той винаги е следвал актуалните към дадения момент течения, "borknagar" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 1.05.2024 11:43:46 + 1 0
Едно е да ги задаваш, както бяха Сепултура, че и в началото Соулфлай, друго е да ги следваш и да си удобен на медиите Леснослушаем албум нито една от двете групи не е правила, дори уж продажния Roots си е зор да го изслушаш наведнъж, Особено пък в сравнение с групи като Limp Bizkit, Linkin Park, Crazytown и подобни. А и Sepultura дори и в края на 80/началото на 90-те са много повече от обикновена траш група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 1.05.2024 12:24:33 + 6 0
Sepultura бяха и си остават любима моя група. Но те никога не са задавали тенденциите в музиката. Когато изригна "груув" вълната, те просто решиха да я следват, не са я задавали. Ярък пример е "Chaos A.D. - опростена, лесна за възприемане "грууви" музика, със силно пънк/хардкор и по-слабо траш влияние. Стил, който Prong и други групи създадоха години преди това. Същото положение и с "Roots" - влиянието от KORN е повече от очевидно. Самият Макс Кавалера споделя, че при създаването на албума са силно повлияни от новопоявилите се ню метъл групи. И ако за феновете на траша "Roots" e трудносмилаем и неслушаем албум, то почитателите на ню метъла го приветстват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 1.05.2024 09:01:35 отговори + 4 1
Макс Кавалера е един от малкото, който за толкова години не направи откровено слаб албум или такъв следващ целенасочено модата/тренда/мейнстрийма. Обаче с тези презаписвания малко се олива. Миналогодишните както и да е, беше интересно да се чуе, обаче за този вече леко минава границата. Каквото и да е, Kisser е бил вече част от групата и има негови идеи, били те и не толкова много. Дано да се спре до тук, че никога не е късно да се изложиш, еле на дърти години... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 1.05.2024 07:54:26 отговори + 7 1
Не съм сигурен плюс ли да натисна или минус...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".